Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Η υποβίβαση και το μπαράζ στην Λάρισα

19.05.1984


Το Σάββατο 19 Μαίου 1984 έγινε το "μαύρο" μπαράζ με τον Πανιώνιο στη Λάρισα, όπου ο ΠΑΣ ηττήθηκε στην παράταση με σκορ 2-0 και υποβιβάστηκε μετά από 10 θρυλικά χρόνια στην Β' Εθνική.



Το πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 1983-84 τελείωσε στις 6 Μαίου 1984 και ο ΠΑΣ ισοβάθμησε στην προτελευταία θέση με τον Πανιώνιο έχοντας και οι δύο ομάδες από 23 βαθμούς. Η διεξαγωγή του αγώνα μπαράζ ορίστηκε από την ΕΠΑΕ το Σάββατο 19 Μαίου. Στα Γιάννινα και σ΄ όλη την Ήπειρο επικρατούσε γενικός ξεσηκωμός. Τα 7.150 εισιτήρια που πήρε ο ΠΑΣ μέσα σε λίγες ώρες εξαντλήθηκαν!
Ο ΠΑΣ ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Γκόλα, Πρίσκα, Μαντζούκη, Παπαγγέλη, Παπάζογλου, Μπονόβα, Μανέφσκι, Παπαχρήστου, Χαραλαμπίδη, Λιάκο, Οικονόμου. Ο προπονητής Γιώργος Σιόντης έκανε δύο αλλαγές. Στο 65' στη θέση του Μανέφσκι πέρασε τον Κατσίφα και στο 75' στην θέση του Οικονόμου πέρασε τον Μάϊπα.
Ο Πανιώνιος με προπονητή τον Νίκο Αλέφαντο ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Μανίκα, Κουτρόπουλο, Γραβάνη, Χαλκίδη, Εμβολιάδη, Καναρά, Σαραβάκο, Γεωργιάδη, Μαυρίκη, Αποσπόρη, Λίμα.
Το παιχνίδι έληξε ισόπαλο 0-0 στην κανονική του διάρκεια και ο ΠΑΣ φαίνονταν να διεκδικούσε με αξιώσεις την παραμονή. Όμως η ημίωρη παράταση που δόθηκε ώστε να αναδειχτεί νικητής, ήταν μοιραία για τον ΠΑΣ. Στο 104' ο Μαυρίκης έδωσε τη μπάλα στον αμαρκάριστο Σαραβάκο ο οποίος από κοντά έγραψε το 1-0 για τον Πανιώνιο. Στο 116' σε κόρνερ του Σαραβάκου ο Σοφιανός από κοντά έγραψε το 2-0.
Εκεί ήταν και το τέλος για τον ΠΑΣ Γιάννινα που υποβιβάστηκε στην Β' Εθνική μετά από μια λαμπρή παρουσία 10 ετών στα μεγάλα σαλόνια του Ελληνικού ποδοσφαίρου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου